Derfør bør du sykle mer

Derfør bør du sykle mer
Derfør bør du sykle mer

Det er mange gode grunner til at man bør sykle mer i hverdagen, og her har vi samlet noen av dem. Det er bare å la seg inspirere!

Du blir i bedre form

Det er godt kjent at sykling gir bedre helse , dette er faktisk fakta og ikke “kun noe de sier”. Hvis du har lyst til å komme i bedre form, bør du derfor hoppe på sykkelsetet og tråkke i vei! Du trenger ikke å sykle langt for å merke endringer i din fysisk form, men du bør sykle regelmessig.

Det er bra for miljøet

Sykling er også bra for miljøet, noe du sikkert er opptatt av. Uansett om du sykler kort eller langt er det et miljøvennlig valg, som er med på å gi deg et lavere miljøavtrykk. Et spesielt godt valg er det å sykle til jobb, mens man lar bilen stå. Det er også bedre å sykle enn å ta bussen, og du kan selvsagt velge el-sykkel om du helst ønsker det!

Det er en fin sosial aktivitet

Sykling er mer enn en måte å komme seg fra A til B på, for mange har sykling blitt en viktig hobby i hverdagen. En av grunnene til dette er at sykling er veldig sosialt. Man får både mosjon og sosialt samvær, noe mange vet å sette pris på. Så kanskje du skal spørre en kompis om dere skal sykle sammen neste gang dere skal på tur?

Det kan være raskere å komme seg til jobb

Ingen synes det er gøy å stå fast i rushtrafikken på vei til jobb, men har du tenkt over at det faktisk kan gå raskere om du sykler? Ja, man kan faktisk spare tid på å sykle til jobb, spesielt om man bor i en by hvor det er mye trafikk på hverdagene. Dette er absolutt verdt å prøve, kanskje du blir positivt overrasket?

Du får sett masse fantastisk natur

Når man sykler får man sett masse fantastisk natur, og det i seg selv er en viktig motivasjonsfaktor for mange. Uansett om man sykler landevei eller i skogen, har naturen mye å by på. Du bør også huske på å ta med deg et kamera, slik at du får tatt bilder av alle de fine stedene du besøker. Det er absolutt lov å ta et stopp eller ti, kun for å ta bilder.

Med så mange fantastiske grunner til å sykle, er det bare å sette i gang. Hvis du ikke har råd til en ny sykkel akkurat nå, men har skikkelig lyst på en – kan du alltids ta opp et lite lån, fra for eksempel centum.no eller lignende for å ha mulighet til å komme i gang.

rider