Fordelene ved å sykle!

Fordelene ved å sykle!
Fordelene ved å sykle!

Den absolutt første sykkelen ble oppfunnet rundt 1817 av en fyr som het Karl Dais. Denne typen hadde derimot ikke pedaler, og de første av den typen kom ikke før på 1860-tallet. Det vi skal snakke om i denne artikkelen er derimot ikke bare historien til sykkelen, men også hvordan folk bruker den i denne moderne verden og hva slags effekter det har på oss som mennesker.

Det første vi må forstå er at sykkelen er et transportmiddel, og vi som fysiske skapninger har alltid hatt behovet for å forflytte oss. Sykkelen er en billig måte å flytte seg på, så lenge man ikke har altfor stor bagasje med seg. I hverdagen kan det brukes til å sykle rundt og frem til jobb, butikken, venner og så videre. Sykkelen blir også veldig ofte brukt til sport. Siden energien som får sykkelen til å forflytte seg kommer fra kroppen vår, så skulle det ikke veldig lenge til før vi begynte å konkurrere om hvem som kunne sykle lengst, fortest og for eksempel hvem som kunne trikse best med sykler. Vi har landeveissykling, sykling i terreng og BMX. Alle disse krever en god del fysiske ferdigheter, blant annet utholdenhet, fleksibilitet og ikke minst en god kjernemuskulatur.

Fordelen ved sport er jo innlysende, nemlig at vi kommer i bedre form. Det er fortsatt slik at selv vanlig sykling i hverdagen for å som sagt for eksempel pendle til jobb kan være veldig bra for kroppen. Når vi sykler og holder oss i bevegelse daglig så øker vi også sjansen for å kunne redusere forskjellige skader på kroppen. For eksempel slitasje og rare tilstander som artrose i et kne. Den neste fordelen som også er verdt å nevne her er jo at det er miljøvennlig. Når man velger å sykle til jobb i stedet for å ta buss eller bil så reduserer man utslippene som er farlige for miljøet og samfunnet forøvrig.

Når man sykler rundt så kan man også oppleve en fredelig følelse av å være ute også, det spørs jo kanskje hvor det er man sykler, men si at man sykler i naturen så kan det være en veldig pleiende opplevelse for sjelen. På denne måten så er sykling også med på å styrke psyken din. Det er faktisk påvist at fysisk bevegelse er med på å styrke velfølelsen i hjernen, og det er ikke bare over lengre tid. Faktisk kan man ofte føle at man blir mer glad og lykkelig rett etter en god treningsøkt, også den måten så kan man føle på denne effekten som blir nevnt her.

Dersom du ikke har en sykkel, eller er skeptisk så må du også vite at det er veldig billig og enkelt å starte opp med dette. Ikke nøl, det er bra for helsen!

rider