Elektriske sykler er kommet for å bli

Elektriske sykler er kommet for å bli
Elektriske sykler er kommet for å bli

 

Elektriske sykler, ofte kalt el-sykler, er vanlige sykler med en elektrisk hjelpemotor. Det er lenge siden den første el-sykkelen ble oppfunnet, men nå med moderne teknologi kan el-syklene bli enda bedre. Med større batterikapasitet og lettere materiale kan man nå lengre enn noen sinne med el-syklene.

For mange år siden var det heller ikke uvanlig med bensindrevne motorer på sykler, for å hjelpe til når oppoverbakken ble for bratt.

El-sykler var ulovlig i Norge

El-sykler var ulovlig i Norge i mange år, men i 2002 fikk produsenter endelig dispensasjon til å gjøre dette lovlig. Det er en hel del forskjellige direktiver og regler fra både EU og EØS. I Norge er det tillatt dersom sykkelen ikke går fortere enn 25 km/t dersom syklisten slutter å trå.

Økende popularitet rundt el-sykler

Det er mindre fysisk krevende og kan være en god hjelper i oppoverbakker, dette fører til at el-sykler har økende popularitet, spesielt i Norge.

Sommeren 2012 dro blant annet en hel norsk Familie på sykkelferie med el-sykler.

Det er til og med planer om å “bygge ut et nettverk av el-sykkel-baser og batteribytte-stasjoner på strekningen Røros-Vingelen, der det finnes mange flotte seterveier å sykle på” i følge VG.no

rider