Sykling er godt for helsa!

Sykling er godt for helsa!
Sykling er godt for helsa!

 

Ikke bare kommer du fortere frem enn om du skulle være sittende fast bak rattet i rushtrafikken, men det er også mye sunnere for deg.

Sykler du en tur tidlig på morgenen eller til jobb og hjem igjen, sykling er faktisk vitenskapelig bevist til å hjelpe mot insomnia for folk som sliter med å sovne.

Sykling fører til økt blodsirkulasjon og gjør at oksygenet leveres fortere rundt om kring i kroppen, dette gjør igjen at kroppen har lettere for å skille ut avfallsstoffer som kan få deg til å se yngre ut.

Det er bevist godt for fordøyelsen, det er godt for planeten også. Helsa til moder jord er ofte undervurdert. Ved å sykle reduserer du ditt bidrag av klimagassutslipp og kan med god samvittighet både se og føle deg bedre. Sykling er også svært positivt for hver enkelt by. Det koster langt mindre å bygge en meter sykkelvei enn en meter med motorvei. Syklene tar også liten plass i trafikkbildet og dersom du sykler vil du ofte komme deg raskere frem i byen enn om du skulle kjørt bil eller tatt buss.

I følge forskning.no Styrker bysykling folkehelsen.

Så finn frem sykkelen i garasjen med en gang.

rider