Hva er Downhill sykling

Hva er Downhill sykling
Hva er Downhill sykling

 

Downhill sykling er en form for ekstremsport innenfor sporten sykling. Her sykler man naturligvis “downhill”, eller ned bakker. Gjerne videre på store hopp og andre utfordringer. Terrenget er ofte røft og i ekstreme kondisjoner.

Syklene er gjerne tyngre og sterkere og mer solid bygd enn andre typer sykler, og har veldig god fjæring. Disse er designet for å tåle utrolig store påkjenninger.

Når det drives innenfor konkurranse, er det om å gjøre å komme seg fortest mulig ned til mållinjen.

Internasjonalt

Downhill sykling er populært internasjonalt i land som Australia, Østerrike, Bosnia, Canada, Kroatia, Frankrike, Georgia, Tyskland, India, Irland, Italia, Latvia, Norge, Portugal, Russland, Slovenia og Sør-Afrika for å nevne noen. I mange av landene som har ski og alpin-anlegg blir disse gjerne gjort om til downhill-baner i sommerhalvåret.

I Bergen er det for eksempel populært å sykle downhill fra fjellet Ulriken. Dette omtales gjerne som Norges “røffeste løype”.

Vi har for eksempel norske Isak fra Sandnes utenfor Stavanger, han har syklet ned fra Ulriken mange ganger. Og han aspirerer om å bli verdens beste downhill-syklist.

Isak sier selv at nøkkelen sitter i hodet, og at det meste er mentalt. Det å tørre å ta sats og holde høy fart, og bare håpe på at det går. Man må definitivt være sikker på seg selv og egne ferdigheter under sykling av downhill, og stole på seg selv. Og ikke minst sykkelen.

Alle som har prøvd å sykle downhill vet at det er en herlig følelse og fyke over det hoppet, sveve gjennom luften og lande perfekt før man inntar neste sving, koordinert og klar.

Ønsker du å sykle downhill på skianlegg i Norge tilbys det utleie av sykkel og rigging av baner i Hafjell, Oppdal, Hemsedal, Beitostølen, Narvik, Vrådal, Drammen, Kongsberg og mange andre steder.

rider