Barn bør kunne sykle til skolen

Barn bør kunne sykle til skolen
Barn bør kunne sykle til skolen

Er du far eller mor reagerte du antageligvis på overskriften. Kanskje du følte et lite stikk av utrygghet når du forestilte deg barnet ditt sykle til skolen alene? Eller kanskje du følte deg provosert over at noe så enkelt ikke skulle være trygt å gjøre lenger? Det kommer selvfølgelig helt an på hvor du og familien din bor. Ikke minst har alderen på sønnen eller datteren din mye å si. Men litt større, ansvarlige barn som ikke bor for langt unna skolen bør absolutt kunne sykle dit som en vane. Dette kan dessuten være bra for både det ene og det andre.

Naturlig å være skeptisk

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at det å sykle hver dag er bra for både store og små. Vi vet at sykling til jobb halverer risikoen for kreft, og det er ikke noe mindre sunt for barna. Selvfølgelig kan det føles skummelt for deg som ansvarlig mor eller far. Er veien til skolen veldig trafikkert med dårlige sykkelstier kan det være farlig. Og er skoleveien for øde og bortgjemt kan det også føles litt feil, det er dessverre ikke alle her i verden som ønsker barna våre godt. Men så sant barnet ditt har syklet en stund og føler seg trygg, kan du prøve å snakke med ham eller henne om dette. Så lenge barnet er klar over både trafikkregler og andre forehåndsregler man bør ta når man er alene, er mye gjort.

Viktig å kle seg godt

Skal barnet ditt sykle til skolen hver morgen og hjem igjen hver ettermiddag, så er det viktig å ha riktige klær med seg. Sånn er det for oss voksne og sånn er det selvfølgelig for de små også. Du bør passe på at du kjøper noen klær som tåler både vær og vind og som i tillegg varer en stund. Merker som tommy hilfiger slår aldri feil, uansett om du spør voksne eller barn. Varer klærne til barnet vokser ut av dem og ikke til de slites ut, så er det absolutt en bra ting. Siden vi har såpass skiftende vær her i Norge er det smart å pakke ned både det ene og det andre i sekken. Værforholdene kan endre seg og se ganske annerledes ut fra morgenen til slutten av skoledagen.

rider