Sykkelklærne

Sykkelklærne
Sykkelklærne

Det er sant som det gamle ordtaket sier – det er ingen skam å snu. Heller ikke om du er godt på vei på en lang sykkeltur og finner ut at du har kledd deg dårlig. Det er mye som skal stemme, og til og med de beste kan gjøre feil – noe Lars Petter Nordhaug beviste da drikkeflasken kom i veien og han falt i Dubai. Når du kler deg for en sykkeltur – uansett om det bare er en kort tur gjennom parken eller et langt løp – er det mye å tenke på. Du skal nemlig ikke bare kle deg riktig for været, du må også ha full bevegelighet på sykkelen.

Pass på kroppen

Noe av det viktigste for å ha en god sykkeltur er at du både sitter riktig og tråkket riktig på pedalene. Med feil sko kan det både bli vanskeligere å sykle og ubehagelig for føttene dine i lengden. Riktig fottøy kan gjøre en stor forskjell, og du bør gå for et merke av ordentlig kvalitet som for eksempel footway. Du må også passe på at klærne dine holder både vær og vind ute, det er lang fra hyggelig å sykle klissvåt gjennom regnet i dårlige klær. Du holder kroppsvarmen oppe mens du sykler, så det skal litt til før kulden blir ille så lenge du er i bevegelse. Men ta gjerne med noen varme ytterklær i sekken på vinteren til du skal stoppe.

Dra ut forberedt

Utstyret ditt er også verdt å tenke over. En vannflaske er nærmest obligatorisk – om du skal ut på en lang tur vet du aldri hvor langt det kan være mellom steder med drikke tilgjengelig. Du bør også ta med deg plaster og bandasjer i tilfelle uhellet er ute, og gnagsårplaster også fint å ha. Du vil ikke ha en for stor og tung sekk på ryggen. Velg en sekk som sitter bra uten å hoppe rundt, og som ikke veier mer enn nødvendig. Et par sykkelbriller vil også hjelpe deg mye i motvind eller regn. Og sist men ikke minst – husk å alltid bruke hjelm. Gjerne med en god lue under.

rider