Hva trenger du på en lang sykkeltur?

Hva trenger du på en lang sykkeltur?
Hva trenger du på en lang sykkeltur?

Sommeren nærmer seg med stormskritt og det betyr også høysesong for lange, fine sykkelturer. Før man legger ut på en langtur på sykkelen er det lurt å være godt forberedt å tenke gjennom hva man behøver av utstyr for å få mest mulig ut av turen. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva du bør ha med deg før du legger ut på landeveien eller terrenget.

– Mat og drikke

Uten mat og drikke duger helten ikke, lyder et gammelt, kjent ordtak. Dette gjelder så til de grader også for syklister. Om man legger ut på en tur over en time bør man alltid ha med seg noe væske og energi på veien. Dette blir også mer og mer viktig desto lengre turen er. Pass på å få med deg en full vannflaske eller to, gjerne med sportsdrikke eller saft slik at du ikke bare slukker tørsten, men får fylt på med karbohydrater til kroppen også. Om du skal på en virkelig langtur på 3-4 timer eller lengre kan det også være lurt å smøre med seg litt fast føde, for eksempel en brødskive med litt syltetøy eller honning eller en banan.

– Hodetelefoner

Om man sykler alene kan det være litt kjedelig å sitte timevis med kun sine egne tanker. Sjekk ut utvalget av hodetelefoner fra teknikkdeler for å få litt musikk eller podcast å høre på underveis. Velg gjerne trådløse bluetooth-hodetelefoner da man slipper å knote med ledningene og de sitter perfekt under hjelmen.

– Ekstra slange og pumpe

Punktering er dessverre noe en syklist opplever med jevne mellomrom, men om uhellet først er ute vil du takke deg selv stort om du har tatt med en ekstra slange du kan bytte til, samt en pumpe for å få luft i den. Du kan da fortsette turen som før, og slipper å haike tilbake med halen mellom beina.

– Ekstra tøy

Mange av oss går under kategorien “godværssyklister”, men selv om man starter turen i finvær er det ingen garanti at været holder seg. Det anbefales dermed å alltid ha med seg en liten vindtett jakke og ekstra løse ben om det skulle komme et brått værskifte.

Da er det bare å pumpe dekkene og gjøre seg klar for tur!

rider