Hvor mye koster sykkelhobbyen?

Hvor mye koster sykkelhobbyen?
Hvor mye koster sykkelhobbyen?

Sykling er en sport som er veldig sunn og helsefremmende, og i tillegg kan gi både naturopplevelser og sosiale gjennombrudd. Det er også en sport som passer for de aller fleste, særlig nå som elektriske sykler har blitt tilgjengelige. Men med stadig flottere sykler får man ofte også spørsmål om denne hobbyen virkelig passer for alle, fordi man hører så mye om dyre sykler og utstyr. Må man ganske enkelt ha penger for å drive med sykling?

I denne artikkelen skal vi se at det er flere måter å gjøre sykkelhobbyen rimeligere på. Det går også an å spre utgiftene til sykkel utover en lengre periode ved å ta opp et lån. Eksempelvis kan man gå på Nettavisen.no/forbrukslån/ og finne en oversikt over de beste forbrukslånene som finnes akkurat nå. Et forbrukslån er særlig et godt alternativ for den som ikke har så lang kreditthistorie eller noen bolig å stille som sikkerhet, som jo er situasjonen for mange som har lyst til å begynne med sykkel. Husk at en sykkel av god kvalitet kan brukes i mange år, som også rettferdiggjør å spre pengebruken over flere år.

Sykkel og økonomi

Den som sykler, har gjerne noen små utgifter til hjelm, pulsklokke, treningsklær, og lignende, men som oftest er det selve sykkelen som er den virkelige utgiften. Hvor dyr sykkelen blir, vil i noen grad avhenge av om du går for en el-sykkel eller velger en mer tradisjonell utgave. I tillegg er det ofte kupp å gjøre på å kjøpe en brukt sykkel heller enn en helt ny.

Likevel er det først og fremst merker og kvalitet som koster når man kjøper sykkel. I dag koster en ordenlig sykkel realistisk sett mellom 5000 og 70 000 kroner, avhengig av hvor avansert modell du skal ha – her snakker vi om prisen for nye sykler. Eldre, litt mer utdaterte sykler kan man selvfølgelig få langt rimeligere hvis man er heldig. Summer på titusenvis av kroner, som man også må ut med for el-sykler, tilsier at sykkelkjøp kan bli et betydelig tilbakeslag for økonomien.

Forbrukslån

Før du helt glemmer drømmen om en lang sykkeltur, er det likevel greit å tenke over at det i dag er gode muligheter for å låne penger til å kjøpe sykkel. Det vil si, når du tar opp det som kalles forbrukslån, er det ingen som spør hva du skal bruke pengene til. Du trenger ikke å stille sikkerhet eller ha spesielt god lønn. Alt som kreves er vanligvis at du har en inntekt og ikke har betalingsanmerkninger.

rider