Slapp av med god samvittighet etter sykkelturen

Slapp av med god samvittighet etter sykkelturen
Slapp av med god samvittighet etter sykkelturen

Det fleste av oss får en god følelse etter man har gjort noe fornuftig og sunt. Uansett om du har vasket huset, hjulpet noen med noe viktig eller tatt en lang og god sykkeltur. Dette er kroppen din som belønner deg og gir deg god samvittighet. Men pass allikevel på å belønne deg selv med pauser og “deg-tid” en gang i blant også. Mange presser seg nemlig for langt og sliter seg ut, uten å merke det før det er for seint. Den gode følelsen du får etterpå kan være veldig avhengighetsskapende. Pass på å ikke overdrive og ikke bli utbrent, men lytt ordentlig til kroppen din og signalene den sender deg.

Søvn er alfa og omega

Det er ikke alltid så mye som skal til for å ta vare på deg selv. En ting som gjør stor forskjell er om du får en god natts søvn hver natt i en god seng eller ikke. Legger du deg forholdsvis tidlig og sover ut i en ordentlig kontinentalseng, vil det gjøre underverker for både kropp og sjel neste dag. Det er også viktig å ikke spise for mye og for “tung” mat rett før du legger deg. Om kroppen din får for mye å jobbe med mens du sover vil det gå utover kvaliteten på både søvnen din og på forbrenningen. En myk seng er også perfekt å slenge seg ned på litt når du kommer hjem fra en lang sykkeltur.

Å ta vare på seg selv

Vi vet jo alle at trening er bra for oss, så derfor kan det virke rart at man skal begrense det om motivasjonen er der. For mye og for hard trening er ikke så altfor bra for kroppen eller psyken din over tid. Musklene dine trenger å kjøle seg ned, og hodet ditt trenger å koble ut med noe annet. Nå må du selvfølgelig ikke bruke dette som en unnskyldning for å være lite aktiv heller, men det finnes en balanse. Du hører kanskje uttrykket “å ta vare på seg selv” ganske ofte. Dette er veldig viktig, men det kan også bety mer enn bare å trene og spise sunt.

rider