Sykkel for alle

Sykkel for alle
Sykkel for alle

Alle vet at sykling er sunt. Det er fysisk trening som er godt for kroppen, og det er mental trening for sinnet. Norge har alltid vært en sykkelnasjon, og edle medaljer i nasjonale og internasjonale mesterskap bekrefter dette. Vi har mange store funksjonshemmede, kvinnelige og mannlige sykkelhelter å se opp til.

Funksjonshemmede og sykling

Fysiske handicap av mange slag kan sette en stopper for viktig fysisk aktivitet, og sosialt velvære med andre. Uansett grunn burde det ikke stoppe din aktivitet med venner. Du kan finne innredning hos Work System for å klargjøre godt underlag i bilen for en rulle-sykkel. På sykkelen sitter du godt og komfortabelt. Hånddrevne pedaler brukes for å flytte sykkelen fremover. Blind behøver ikke bety nei til fart og moro på sykkel.

Det finnes lave sykler med motor for svake muskler, og tandemsykler med hjelpesete for ledsager. Utallige sykler finnes for å finne den som passer deg best. Uansett funksjonshemming så er det verdt å hjelpe deg å finne din sykkelløsning. Av og til kan det være behov for litt motorhjelp. Hvis du har litt styrke i både armer og ben finnes det gode alternativer for motorhjelp på sykkelen din. Gledelige sykkelturer for alle er målet. Aktivitet er viktig for kropp og hjerne.

Fred i sjel og sinn

Alle trenger vi aktivitet og sosialisering med andre. Sykling er sunt for alle. Det er altfor lett å miste sosial kontakt med mennesker når fysisk funksjonshemming stopper deg fra å ferdes ute blant andre. Du får flotte selvfølelser av mestring og trening. Du ser hva du selv kan gjøre, og det betyr mye for sinnet ditt. Sosialiseringen gir deg venner og kanskje noen du kan ferdes på utallige sykkelturer med. 

rider